Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 22 людини

День Соборності України

Дата: 22 січня 2022 о 09:07
20 переглядів

Широківський заклад загальної середньої освіти вітає всіх з Днем Соборності! В українській мові «соборність» означає всеєдність, цілісність, неподільність. Тож нехай цей урочистий день утвердить нас у єдності та патріотизмі, додасть кожному наснаги працювати задля блага нашої країни та добробуту наших людей.Міцного здоров'я, миру та злагоди кожній родині! Слава Україні!

Ми діти твої, соборна Україно!

Під таким гаслом тиждень у Широківському закладі загальної середньої освіти був доволі насиченим. 22 січня в Україні відзначають День Соборності. Цього дня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за 103 роки бажання українців жити в незалежній, соборній Україні тільки зміцніло.

З нагоди Дня Соборності України та виховання в учнів почуття гордості за свою державу педагогічними працівниками та колегами з Широківського центру дозвілля було проведено низку цікавих та патріотичних заходів. Протягом тижня національне свято супроводжувала виставка книг у бібліотеці при Широківському центрі дозвілля, яка висвітлювала тернистий шлях України до соборності. Вивчати, пізнавати минуле й сучасне своєї країни, свого народу – це пізнавати себе.  Вчителем трудового навчання, керівником гуртка «Безмежні фантазії» Гуровою Оленою Сергіївною та її талановитими вихованцями створено виставку декоративно-ужиткового мистецтва, до якої також залюбки долучились й інші вчителі нашого навчального закладу. Головною традицією державного свята є створення «живого ланцюга», тому і в Широківському ЗЗСО вирішили теж підтримати такий флешмоб, де ініціаторами стали самі учні. Педагоги та здобувачі освіти усіх класів брались за руки та єднались, ніби як Захід і Схід України.

Взагалі, всі творчо та креативно підійшли до організації відзначення національної події: проводили майстер-класи, тематичні виховні години - «Великий день злуки», де учні не були сторонніми спостерігачами-слухачами, а теж брали активну участь. Вони з цікавістю та неабияким ентузіазмом створювали газети, зачитували повідомлення, виконували інтерактивні вправи. Тиждень завершив інтелектуальний, патріотичний брейн-ринг для старшокласників «Україна – суверенна, незалежна держава». Можемо з впевненістю сказати, що діти виявили глибоку обізнаність у галузі історії України та народознавста.

Заходи, проведені на цьому тижні, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.